martin prins zanger

Biografie

Ik was nog maar een kleine jongen van enkele turven hoog toen ik bij mijn geliefde Oma op de zolder een gitaar vond die van mijn tante was geweest.

Een echte Epiphone de kenners weten dat dit het broertje was van de Gibson in die jaren. Mijn handen jeukten en mijn hart maakte een sprongetje, ik maakte mij als jonge jongen mijzelf ,snel meester van de snaren. Ik leerde mijzelf het noten lezen aan en spitten de boeken van grepen en akkoorden door. Mijn gedrevenheid bracht mij bij Herman Brock die mij de fijne kneepjes van het gitaarspel leerde, en mij van alle onderricht voorzag om mijn gitaar spel en mijn zang in harmonie ten gehore te laten brengen. Ik vond in de muziek mijn uitlaatklep.Ik kon er alles in kwijt en speelde dan ook dat het een lievenlust was

Ik begon mijn eigen teksten te schrijven.
Er kwam een gedrevenheid in mij naar boven,die er voor zorgde dat de woorden met de klanken in één smolten en zorgde voor een balans van tekst en muziek.
Het raakte mijn luisteraars maar nog meer raakte het mijn eigen hart..
In de jaren80 begon ik te spelen in de band Crossfire gevold door in de jaren 90 de Band Nighthawk.

Er volgde nog wat bands waar ik mijn ziel en zaligheid in legde zoals, Jaywalk en Different Project.
Met de muziek die ik maak geef ik een cadeautje van mijzelf aan luister raar.
Het raakt, het omarmt, het troost, het geeft hoop en daarmee neemt de blijdschap in het “Zijn” toe,. De vreugde van de muziek die een ieder in staat stelt het leven ten volle te leven en daar van ten genieten.

Dat is het geen wat ik wil uit dragen in mijn muziek die ik maak. Ramses Shaffy bracht dit zo mooi onder woorden in één van zijn liederen ” Zing, Vecht, Huil, Bid, Werk en Bewonder’.

%d bloggers liken dit: