‘Hors Normes’, de nieuwe betrokken film van de makers van ‘Intouchables’

Twee hulpverleners ontfermen zich over autisme-patiënten, die in de reguliere zorg buiten de boot vallen.

Vincent Cassel speelt Bruno, in dienst bij een joodse liefdadigheidsinstelling. Reda Kateb speelt Malik, een moslim. Hij plukt hangjongeren van de straat, die hij naar Bruno brengt om ze een zinvolle bezigheid te geven als hulpverlener voor kinderen met autisme. De mannen nemen vooral de complexe gevallen onder hun hoede, die in de reguliere gezondheidszorg buiten de boot vallen. Daarbij houden ze zich niet altijd aan alle regels en voorschriften. De plot van Hors Normes draait om de vraag of de inspectie voor de gezondheidszorg hun instellingen daarom zal sluiten.

Voor de op feiten gebaseerde film castte het regisseursduo, naast de twee Franse filmsterren in de hoofdrol, daadwerkelijk patiënten. Benjamin Lesieur heeft een glansrol als Joseph. Hij is inmiddels in dusdanig goeden doen dat hij toe is aan een eerste baan, mits hij erin slaagt om tijdens zijn dagelijkse metrorit zijn dwangmatige impuls te beheersen om aan de noodrem te trekken. Daarvoor is eindeloos veel oefening nodig. Ook is er een tamelijk geestige subplot over de gearrangeerde dates met conservatieve vrouwen, die vanuit de religieuze joodse gemeenschap voor Bruno worden georganiseerd.

Trailer van de film 
https://youtu.be/yv6OB6uYxwc
 
 

Mijn opname studio

Mijn studio is mijn plek waar ik even mij terug trek van de beslommeringen van het dagelijkse leven.

Hier neem ik dus mijn nummers op.
Zowel covers als eigen werk.
De ruimte is aangepast met panelen voor de akoestiek.

Met behulp van Cubase een stukje software ,en hardware neem ik de tracks op. De volgorde van het opnemen verschilt nog al eens het is de tijd en wat voor soort nummer het is.
Het ritme is waar ik mee begin dan de gitaar en zang is de meeste logische volgorde voor mij.
De rest volgt.

De hardware waar ik mee werk is:

  • Octa capture Roland
  • JBL series 3 Monitors
  • Electronis condensator z300a en de z400a de Z300a is gemodificeerd.
  • Yamaha serie psr 760
  • Gitaar is een Takamina 
  • Nt1 van rode.
  • Nt3 small voor de gitaar 

Op de muziek pagina kan je een aantal nummers beluisteren die ik eind 2019/2020  opgenomen hebt.

Muziek therapie wat is het?


Muziektherapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij muziek gebruikt wordt om mensen te helpen met problemen op emotioneel, sociaal, gedragsmatig of cognitief vlak. Gedurende het gehele therapeutische proces wordt er rekening gehouden met het unieke van de cliënt en diens noden en voorkeuren.

Muziek is een medium dat werkt als een directe ingangspoort naar beleving, gevoel en herinneringen. Mensen worden door muziek niet alleen fysiek, maar ook innerlijk in beweging gebracht. Door het werken met muziek kunnen persoonlijke thema’s duidelijk en hanteerbaar worden. Je kan van je laten horen langs een andere weg. Emoties, blokkades, manieren om met problemen om te gaan, enz. komen op muzikale wijze tot uitdrukking en krijgen vorm. Door de ervaring in muziek kan je komen tot doorleefde inzichten, een ‘doorvoeld weten’. Muziek kan hierbij als een metafoor dienen, een middel tot het bespelen van vastzittende emoties, gedachten, gedrag.

Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden maar waarover niet gezwegen kan worden. – Victor Hug

Sona Jobarteh

Sona Jobarteh de eerste vrouwelijke Kora speelster op dit niveau en die ook internationaal aan het doorbreken is. Het prachtige Afrikaanse snaarinstrument combineert ze met een band met deels Afrikaanse percussie instrumenten, maar ook gitaar, basgitaar en drums. Haar opleiding als ze muzikante wordt hierin gereflecteerd. Het is Afrikaans, maar met een westerse twist.

Zanger Martin Prins

Nieuwe Covers op de muziek pagina

Nieuwe muziek

Klik Hier